Švietimo įstaigų moksleivių maitinimas
Vaikų maitinimas švietimo įstaigose organizuojamas taip, kad būtų sudarytos sąlygos visiems pavalgyti, kokybiško, karšto ir sveikatai palankaus maisto.
Maitinimas organizuojamas mokyklų maisto tvarkymo patalpose bei kitose tam tinkamose patalpose ar vietose. Mokyklų valgyklos aprūpinamos modernia technologine įranga, šaldymo įrenginiais, inventoriumi ir indais.
Pusryčiai, priešpiečiai, pietūs organizuojami mokyklose mokslo dienomis, gali būti organizuojami laisvadienių, švenčių bei atostogų dienomis per mokslo metus. Vasaros atostogų metu mokiniai maitinami mokyklų organizuotose dieninėse vasaros poilsio stovyklose.
Vaikų maitinimas švietimo įstaigose organizuojamas atsižvelgiant į fiziologinius mokinių poreikius, vaikų amžiaus ypatumus bei sveikatos mitybos principus ir taisykles. Vaikai maitinami pagal valgiaraščius, kurie yra įstaigos vadovo patvirtinti ir suderinti su Valstybine maisto ir veterinarijos tarnyba.
Visi mokiniai turi galimybę gauti karštą, sveikatai palankų maistą, kuris gaminamas vietoje esančiuose maisto ruošimo skyriuose.
Be pagrindinio maitinimo mokyklose organizuojamas tausojantis maitinimas sergantiems virškinamojo trakto, inkstų, kepenų ir kitomis ligomis. Tausojantis maitinimas ruošiamas pagal atskirą valgiaraštį. Tokiam maistui gaminti mokyklų maisto tvarkymo skyriai aprūpinami būtina technologine įranga.
Mūsų klientai