ISO STANDARTAI

„Pajutome ir kiekybinį, ir kokybinį, ir estetinį patiekalų pokytį“

Sausio 31 dieną Plungės ligoninė su viešąja įstaiga „Bruneros“ pasirašė naują maitinimo sutartį. Nuo kovo 4-osios ligoninės pacientams pradėtas tiekti maistas pagal visiškai naujas receptūras, naujuose induose. Ligoniai net suabejojo, ar tai ne priešrinkiminis šou.

Jolanta VASILIAUSKIENĖ

Kaip sakė Plungės ligoninės specialistas viešiesiems pirkimams Edvardas Bierontas, praėjusių metų lapkričio 19 dieną buvo paskelbtas viešas konkursas maitinimo paslaugai pirkti. Dalyvavo dvi įmonės. Pagrindinis vertinimo kriterijus – ekonominis naudingumas – kainos ir kokybės santykis.

Vertinant pasiūlymus ypatingai dėmesys buvo kreipiamas į dietinio maisto kokybę, paslaugų teikimo organizavimą, dietologo ir technologo patirtį.

Tiekėjai su komerciniais pasiūlymais pateikė 7 dienų valgiaraščius pagal dietas, nurodydami jų pavadinimus, sudedamąsias dalis, baltymų ir angliavandenių kiekius, energinę vertę, skysčių kiekius ir pan.

Įvertinusi pateiktus pasiūlymus, Plungės ligoninės viešųjų pirkimų komisija laimėtoja pripažino viešąją įstaigą „Bruneros“.

Kaip kalbėjo „Bruneros“ Plungės skyriaus vadybininkė Viktorija Lukaitė, pasirašius sutartį ligoninėje atnaujinta didžioji dalis inventoriaus – pradedant lėkštėmis, dubenėliais, puodeliais, stalo įrankiais ir baigiant didesniais ir mažesniais puodais, termosais, terminėmis dėžėmis, kad būtų užtikrinta maisto reikiama temperatūra. Taip pat pakeista dalis serviravimo vežimėlių. „Dar ne visus gavome, bet netolimoje ateityje jų bus daugiau, kad maistas pacientams būtų tiekiamas estetiškiau“, – pridūrė V. Lukaitė.

Maisto gamybai pastatyta konvekcinė krosnelė. Joje gaminami patiekalai – sveikesni ir skanesni.

Kalbėdama apie meniu, VšĮ „Bruneros“ gydymo įstaigų segmento vadovė Aldona Blyžienė paminėjo, kad viskas buvo numatyta konkurso sąlygose, kuriose nurodyti ir sezoniškumo reikalavimai, reikėjo pateikti įvairių specifinių, gydomųjų dietų. „Jei būna kokių nors pageidavimų, jei vienas ar kitas patiekalas netenkina, visada tariamės, koreguojame valgiaraštį ir iš naujo jį pateikiame“, – pasakojo A. Blyžienė.

„Būtume labai nesigyrę, jei nebūtume sulaukę kalbų. Viskas įvyko prieš rinkimus. Pacientai pradėjo šnekėti, kad ligoninės direktorius kandidatuoja į merus ar kad kandidatai pradėjo vežti į ligoninę daržoves, vaisius, mėsos, žuvies. Ir dėl to iš esmės pasikeitė maitinimas. Tikrai pajutome ir kiekybinį, ir kokybinį, ir estetinį patiekalų pokytį“, – į pokalbį įsitraukė ligoninės direktorius Antanas Martusevičius.

Sutartis su VšĮ „Bruneros“  pasirašyta trejiems metams.

Pasibaigus sutarčiai, anot E. Bieronto, bus skelbiamas naujas konkursas maitinimo paslaugai teikti.

„Šiuo metu kiekvieną savaitę ligoninės skyrių aptarnaujantysis personalas ir „Bruneros“ atstovai susitinka ir kalbasi dėl tiekiamo maisto kokybės, kitais klausimais, kad paslaugos būtų kuo geresnės“, – pabrėžė VšĮ „Bruneros“ marketingo  vadovė Silva Petrikauskienė.

Panašu, kad pacientai pokyčius įvertino teigiamai – jie patenkinti paslaugos ir maisto kokybe.

2019-03-13T07:56:11-02:00